Tidigare

April–maj 2014
David Kaleva Karlsson, måleri

image_600

David Kaleva Karlsson arbetar mestadels med måleri och vill agera som arkeolog inom sin egen historia och klass. Olika mönster och representationer blir ofta upprepade. John Fogerty, bilar, hårdrock och konstnärliga referenser är olika exempel. Hur formas man av sin uppväxt och hur ligger sanningen som barn i takt med det vuxna livet?

David Kaleva Karlsson studerade måleri på Göteborgs konstskola i två år och gick sedan vidare till Konsthögskolan Valand. Han är född 1988 och är verksam i Göteborg där han bor och arbetar.

davidkaleva.tumblr.com/

September–oktober 2013
Johan Olsson, måleri

Johanolsson1

Johan Olsson är född i Göteborg och utbildad på Valands konsthögskola. Han arbetar mest med måleri och teckning, men ibland med objekt. Han använder och blandar material som gouache, akryl, tusch och kritor på papper eller trä. Han klipper och klistrar. Ibland hamnar teckningen i måleriet och ibland måleriet i teckningen.

”Jag tror jag gillar att förstöra och sedan bygga upp på nytt. Men ibland i lyckliga stunder låter jag det vara som det är.”

Johan Olsson finns representerad på bland annat Göteborgs Konstmuseum, Statens Konstråd och Göteborgs Konstnämnd. Han har sin ateljé på Konstepidemin i Göteborg, där han också haft separatutställningar.
johanolsson3

 

 

 

Maj–augusti 2013:
Paul Hansen, fotografi
”Barn i krigsländer”

Flicka med ballong

Paul Hansen bör snarare kallas bildjournalist än fotograf. I sitt arbete på Dagens Nyheter har han gjort otaliga resor över hela världen. Oavsett om han är på plats i Afghanistan, Haiti eller Västbanken – eller om han är hemma i Sverige – är Paul Hansen alltid samma empatiska, respektfulla storyteller. Han har tålamod att vänta ut det oväntade, han lyssnar och får komma människor nära, och han ser det hoppfulla i det hopplösa.
”När jag gick igenom en stor mängd av mitt arbete för en tid sedan, insåg jag att jag hade tagit väldigt många bilder av barn som mitt i elände och umbäranden leker, skrattar och trots allt faktiskt är barn. Det kändes hoppfullt, och jag tänkte att jag gärna ville visa dem i en gemensam utställning.”

Paul Hansen fick utmärkelsen Årets Bild 2013, och är utnämnd till Årets Pressfotograf i Sverige sju gånger. Han har utsetts till världens bästa tidningsfotograf två gånger av Picture of the Year International, senast 2012. Han har även fått priset ”World Press Photo, 2012”.

Överskott från utställningen går till Läkare utan gränser.
www.paulhansen.se

Paul fyra bilder

Flicka brun

April 2013:
Sverker Eklund, skulptur och måleri

”Trä är ett sensuellt material. Det är fysiskt lustfyllt att arbeta i trä, och jag jobbar med enkla medel. Först yxa, sedan med grova järn, träklubbor och såg. På så sätt kommer jag nära materialet. Mina flickor är huggna i ett stycke. Blir det fel limmar jag aldrig på något, utan fortsätter hugga och gör henne mindre istället.”
Sverker Eklund gör flickor med vingar och guldhår – eller ibland svartbrända, omålade. Eller hästar fulla av borrhål och boxare med garden uppe. Han gör också abstrakt måleri och kolteckningar. ”Kol är ju också en form av trä”.

Sverker Eklund kommer från Göteborg och har sin ateljé på Konstepidemin.
www.sverkereklund.com

collage630